Tarunai Grunewald

Rebalancing voor jou


Toen ik in 1999 aan de opleiding voor Creatieve Therapie (beeldend vormen) begon, wist ik eigenlijk al dat ik ooit iets met lichaamswerk zou gaan doen. Na een intense tijd van persoonlijke ontwikkeling kwam ik terecht bij de opleiding voor Rebalancing. De combinatie van aandachtsvolle aanraking, volledige acceptatie van wat er nu is en het kijken vanuit een nieuwsgierige, onderzoekende houding maakt het voor mij zo'n prachtige en werkzame methode.


Ik werk graag met gevoelige mensen en mensen die persoonlijk of spiritueel best 'ontwikkeld' zijn, maar moeite hebben om  zich geaard te voelen en/of zoekende zijn in "wat er eigenlijk van mezelf is of van een ander". Hoe kun je in je eigen kracht komen en blijven? Hoe kun je mild zijn voor wat je als kwetsbaar ervaart in jezelf? Wat helpt je om in verbinding te kunnen zijn met jezelf of een ander?


Balans is dynamisch

Omdat het leven een aaneenschakeling is van momenten, kun je niet de hele tijd "in balans" zijn. Het is zoals met fietsen: eigenlijk ben je constant uit balans en hervind je deze met elke beweging. Daarom vind ik het belangrijk om je ook praktisch iets mee te kunnen geven zodat je je balans in je dagelijkse leven makkelijker kunt herstellen en onderhouden.

Doordat ik zelf veel heb gedaan op het gebied van persoonlijke groei en altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe ontwikkelingen weet ik meestal wel een oefening of een methode die je thuis kunt proberen, als je dat wilt. Daarbij ben ik grote voorstander van:


"Minder is meer"

Het hoeft niet groot een veel om groots effect te scoren!

Ik kan in de ochtend misschien geen yogasessie doen, maar wat wel kan is één simpele, aandachtsvolle stretch - en ik heb een andere dag!

Tijdens de sessie: als er ergens iets vastzit kan het wel prettig zijn dat er eens stevig op gewerkt wordt. Mijn ervaring is echter dat er een grote kracht schuilt in subtiliteit! Ik laat mijn handen het liefste uitnodigend te werk gaan, zodat jouw lichaam vanzelf de ruimte kan nemen om weer uit te dijen.


Acceptatie...

We hebben vaak niet eens door dat we ons verzetten tegen wat er nu is. Maar op het moment dat ik door heb dat ik me eigenlijk eenzaam (boos, verdrietig, jaloers....) voel en dat eenvoudigweg kan erkennen - ontstaat er gelijk veel meer ruimte. Dan kunnen we verder onderzoeken: hoe is het eigenlijk om .... te voelen? Heel mooi en verrassend waar we dan kunnen komen. Dan wordt de pijn een toegang tot heelheid.Praktische informatie

Ik hanteer inkomensafhankelijke tarieven, de tabel vind je op mijn website.

Je kunt de factuur indienen bij je zorgverzekeraar mits je aanvullend verzekerd bent en je verzekering leden van de VNT vergoed.

Tot 24 uur van te voren kun je zonder kosten annuleren.

Een eerste afspraak plannen we na een (kort) telefonisch contact.


Werktijden:

zondagmiddag en -avond

maandagavond

donderdagochtend

vrijdagochtend


Op de website (in ontwikkeling) vind je meer informatie over mijn achtergrond en gevolgde opleidingen/cursussen.

Momenteel volg ik de opleiding Somatic Experiencing (lichaamsgericht traumawerk)om mijn vaardigheden verder te verfijnen en verdiepen en neem ik deel aan nascholingen, supervisie en intervisiebijeenkomsten.


Praktijkgegevens

Utrecht
06-16674818

www.rebalancingvoorjou.nl

Tarunai Grunewald