Ed Bodewes

Vanaf ´93 heb ik diverse trainingen gevolgd in lichaamswerk en meditatie. 
In ´98 ontdek ik Rebalancing. Ik word onmiddellijk gegrepen door de diepgang en het respect waarmee ik word “gezien” en mezelf kan ervaren in de aanraking.

Het laat me niet meer los. Van 2001 tot 2004 heb ik de Rebalancing opleiding gevolgd. Sinds 2006 ben ik ook Trager® Practitioner. Ik volg regelmatig trainingen om mijn werk te verdiepen, zoals Focussing, Trauma-release en nascholingen Rebalancing en Trager.

Ik heb een praktijk voor lichaamswerk, massage, beweging en bewustwording in Groningen.

 
Naast individuele sessies geef ik sinds 2006:

  • Basis- en vervolgcursussen Ontspanningsmassage
  • Workshops, onder meer Meditatie, Rebalancing: Mindfulness in lichaamswerk, Massage (op de stoel, voor stellen, specifieke gebieden van het lichaam) en introductie Trager® Psycho-fysieke Integratie.

Wat ik in cursussen graag beoefen en overbreng is Meditatie in Beweging: Mentastics®. Licht, gemakkelijk bewegen en pauzes brengen je in een ontspannen lichaam en in een positief en helder bewustzijn van je lichaam en je leven. Je kunt deze ervaring in je dagelijks leven altijd weer oproepen en opnieuw beleven.
 
Rebalancing
We verspillen vaak veel energie aan hoe we “moeten zijn”.
We zijn met onze gedachten in het verleden of in de toekomst.
We negeren de signalen vanuit ons lichaam.

Ons lichaam is altijd in het nu.
In een Rebalancing-sessie ervaar je wat er hier en nu in je leeft zonder dat er gelijk iets “verbeterd” moet worden. Denken en voelen komen meer in balans.
Je leven erkennen in al zijn lichte en donkere nuances ontspant en geeft ruimte. Je hebt minder last van piekeren, fysieke klachten en stress. Je gaat flexibeler om met de uitdagingen in je leven.
 
Hoe ik werk
Bij mij vind je open, betrokken aandacht voor jouw unieke wezen, zonder oordeel. Van daaruit raak ik aan, zacht of diep, luisterend, uitnodigend, met humor: ik nodig je uit (weer) contact te maken met je essentie, met name daar waar het ingewikkeld líjkt. Ik stimuleer je daar met compassie naar te kijken, het te belichamen; en dan bewust een volgende stap te zetten.

De behandeling heeft geen vaste structuur, maar wordt afgestemd op wat er bij jou leeft. Ik maak onder meer gebruik van de volgende technieken:

  • Met behulp van lichaamsanalyse en focussen kijken we naar jouw lichaamshouding en spanningsgebieden. Dit geeft je meer inzicht in je eigen lichaam en is mede een leidraad voor de behandelingen.
  • Ritmische bewegingen en strekkingen (uit onder meer Trager®) brengen weer ruimte en leven in je wervelkolom en gewrichten. Gespannen spieren en verharde weefsels worden weer soepel door diepweefselmassage.
  • Van denken naar voelen: Aandacht voor de ademhaling ondersteunt het voelen wat er tijdens de behandeling in je lichaam gebeurt, zoals het contact maken met emoties en het loslaten van spanningen.
Je leert luisteren naar de eigen-wijsheid van je lichaam. Zo is je lichaam nooit zonder reden gespannen. Of ontspannen.
  • Eenvoudige oefeningen (zoals Mentastics®) ondersteunen je om de in de sessie vrijgekomen energie en ruimte in je dagelijks leven te integreren.
  • Van voelen naar bewustzijn. De behandeling brengt ontspanning en rust temidden van de stroom van gedachten, gevoelens en ervaringen. Hoe dieper je in je lichaam ontspant, hoe dieper en stiller ook je geest wordt.

In je dagelijks leven zul je dan meer vreugde, zelfwaardering en vertrouwen ervaren. Je gaat frisser, bewuster en meer vanuit je essentie leven.

 


Praktijkgegevens

Groningen
+31-6-18347644

www.bodymindrebalancing.info

Ed Bodewes