Rebalancing Sessies

Verloop

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur en begint met een inleidend gesprek om elkaar beter te leren kennen en eventuele vragen van jou te beantwoorden. Daarna verkennen we hoe het nu met je is en bespreken we je hulpvraag: Waar loop jij op dit moment tegenaan in je leven? 

Rebalancing gaat er vanuit dat wat op het moment zélf het meest relevant is, ook het meest waardevol is, om aandacht aan te besteden. 

Het verdere verloop van een Rebalancing sessie kent geen vaste structuur. De Rebalancer bepaalt van moment tot moment wat het meest ondersteunend is voor jou en maakt daarbij een keuze uit de onderstaande technieken.

Zo ga je samen een proces aan van verdieping en krijg jij meer inzicht in waar jouw probleem zich in jouw lichaam vastgezet heeft. Dat proces verloopt voor een groot deel intuïtief en wordt steeds afgestemd in goed contact met jou.

Technieken

Rebalancing maakt gebruik van technieken die vanuit verschillende therapievormen bij elkaar zijn gebracht.

Lichaamsanalyse

Elk lichaam vertelt zijn eigen verhaal. De Rebalancer is getraind in het analyseren van je lichaamshouding en in het herkennen van gebieden waar spanning vastzit en je energiestroom geblokkeerd wordt. 

Zelfonderzoek

In het zelfonderzoek komt de unieke aanpak van Rebalancing meteen naar voren. Niet de ratio maar het lichaam wordt als ingang gebruikt. Via een aantal gerichte vragen onderzoek je hoe jouw problematiek zich in je lichaam manifesteert. Dit geeft aanknopingspunten waar we in de sessie op door gaan. 

Diepe spier- en weefselmassage

De Rebalancer werkt op een diepte waarbij spanning in je lichaam voelbaar wordt. Daardoor leer je spanning te herkennen om uiteindelijk los te laten. Waar je spanning loslaat, komt er ruimte voor je emoties.

Rollende, dynamische massage

Deze vorm van massage laat je de vloeibaarheid van je lichaam ervaren en nodigt uit tot meer souplesse in de benige structuur van je lichaam, zoals gewrichten en wervelkolom. Je ervaart letterlijk meer ruimte in je lichaam.

Ademhalingstechnieken

Adem is leven. Tijdens een sessie zal de Rebalancer je vragen bewust en dieper te ademen naar de plekken waar je aangeraakt wordt. Een vollere en bewustere ademhaling brengt je dieper in contact met een gevoel waar je eerder niet gemakkelijk bij kon komen.

Meditatie

Samen met de Rebalancer gebruik je meditatie-technieken om ontspannen aanwezig te zijn in het hier en nu. Je zult ervaren dat gedachten en emoties minder grip op je hebben. Het kunt met een heldere en onbevangen blik naar jezelf te kijken, vanuit een nieuw perspectief.

Vind een Rebalancer

 

massage-3795691_1920.jpg