Rebalancing sessies

Verloop

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur en begint met een inleidend gesprek om te verkennen wat er op dat moment bij je speelt. Rebalancing gaat er vanuit dat wat op het moment zelf het meest relevant is ook het meest waardevol is om aandacht aan te besteden. Op die manier sluiten de sessies aan bij wat op gevoelsniveau bij je speelt.

Een Rebalancing sessie kent geen vaste structuur. De rebalancer bepaalt van moment tot moment wat het meest ondersteunend is voor de cliënt. Dat proces verloopt voor een groot deel intuïtief. Het is van belang dat de cliënt ook steeds in contact blijft met wat er gebeurt. In de wisselwerking tussen rebalancer en cliënt ontstaat zo de ontvankelijke ruimte die nodig is voor verdieping en meer inzicht in wat er bij je speelt op gevoels- en lichaamsniveau.

Technieken en Methoden

In een sessie kan de rebalancer de volgende methoden en technieken inzetten.

Lichaamsanalyse

Elk lichaam vertelt zijn eigen verhaal. In sommige delen is teveel spanning aanwezig, andere lichaamsdelen zijn futloos geworden. De rebalancer is getraind in het herkennen van die gebieden en het brengen van ruimte of stevigheid kan ondersteunend zijn.

Diepe spier- en weefselmassage

De Rebalancer werkt op een diepte waarbij de spanning in het lichaam voelbaar wordt. Dit kan samengaan met het loslaten van vastzittende spanning of emoties.

Rollende, dynamische massage

Deze subtiele vorm van massage werkt diep in het lichaam door en nodigt uit tot meer ruimte en souplesse in de gewrichten en de wervelkolom.

Ademhalingstechnieken

Adem is leven. Een vollere en bewustere ademhaling brengt je meer in contact met wie je bent, wat je voelt en het maakt je energieker.

Zelfonderzoek

Bij deze methode verken je jezelf onder begeleiding van de rebalancer. Via een aantal gerichte vragen onderzoek je je lichaamsensaties, gevoelens, gedachten of gedrag rondom een bepaald thema. Je krijgt daarmee andere inzichten dan via een benadering  op basis van alleen praten.

Meditatie/Aanwezigheid

Samen met de rebalancer oefen je een meditatie of het ontspannen aanwezigheid, hiermee verliezen gedachten en emoties hun greep op ons. Het wordt dan mogelijk om met een heldere en onbevangen blik naar onszelf te kijken, vanuit een nieuw perspectief.

Rebalancers

Gediplomeerde rebalancers zijn te vinden in zowel Nederland als België.
Praktijkadressen kun je op deze website vinden bij Zoek een rebalancer.

 

 

boeddhas.png