Caja Tameris

maandag 15 februari 2021

Periodiek zetten we op deze plaats een rebalancer - lid van Platform Rebalancing Nederland - in de schijnwerper. Deze keer is dat Caja Tameris.

MWF2020_Caja_Tamaris-4044.jpg

Iets anders

Ook ik was lang de welbekende kop op pootjes. Ik had veel contact met mijn hoofd en weinig contact met de rest van mijn lichaam. Ik was vooral bezig met dingen regelen, controleren, dingen op orde willen hebben, analyseren, vooruitzien en plannen. Dat heeft mij veel gebracht. En het gaf mij ook stress, spanning en pijn in mijn lijf. Vanuit een gespannen lichaam probeerde ik met mijn hoofd allerlei “problemen” op te lossen of voor te zijn.
Met het opbouwen van al die spanning in mijn lichaam verzamelde ik over de jaren heen een bingo kaart vol gezondheidsproblemen. Na een val op mijn heup krijg ik eind 2011 massale longembolieën waardoor ik een longinfarct krijg. Opeens heb ik een acute levensbedreigende ziekte. Fysiek en mentaal is dat voor mij een enorme klap. Ik herstel moeizaam. Mijn longen en conditie verbeteren uiteindelijk. De pijn in mijn heup blijkt echter chronisch en gaat mijn leven overheersen. Een intensief revalidatietraject volgt in 2013. De pijn en spanning in mijn lichaam blijven maar ik leer daar mee te functioneren. Het is ook het moment dat ik mij ga beseffen dat het anders moet. Dat ik iets anders wil.
Nieuwsgierig naar die spanning in mijn lijf kom ik na een korte zoektocht uit bij Rebalancing. Op de website van de school voor Rebalancing lees ik iets wat mij prikkelt. ‘Alle opgedane ervaringen die we -veelal onbewust- ontkennen of waaraan we hechten, verstarren in de vorm van gespannen spieren en weefsels’. Dat gaat over mij, denk ik. Hier wil ik wat mee.

Rebalancer worden

Ik geef mij op voor een tweedaagse Rebalancing workshop. Voor mij is dat weekend hartstikke uit mijn comfortzone en tegelijkertijd voelt het ook zo kloppend. Niet lang daarna geef ik mij op voor het inspiratiejaar. Vooral in het eerste jaar van de opleiding verandert er van alles. Naast de opleiding ga ik ook frequent voor sessies naar een rebalancer.  Die combinatie van de Rebalancing blokken samen met anderen in de groep met daarnaast de één-op-één sessies werkt voor mij. Stuk voor stuk komen die ervaringen die ik in het verleden niet wilde of heb kunnen doorvoelen naar boven. Niet altijd even makkelijk of fijn maar beetje bij beetje verdwijnt het teveel aan spierspanning.
Er komt langzaamaan op allerlei lagen meer ontspanning. Ik ga mij steeds veiliger voelen in mijn eigen lichaam en ik word vriendjes met mijn lijf. In mijn hele doen en laten word ik vrijer. Met minder kramp en meer ruimte.

Ruimte scheppen

Voor mij is Rebalancing ruimte scheppen. Ruimte voor dat wat er te voelen is en wat er zich aandient. In al zijn facetten met de lichte en donkere kanten. Ruimte om liefdevol je zelf te zijn. Vooral ook het vermogen om op te merken wanneer die ruimte er niet is en dan nagaan wat te doen (of te laten) om weer wat ruimer te worden. Dat is de leidraad voor mijzelf en het is de ruimte die ik graag wil scheppen in sessies samen met cliënten.
Het zit ook in de ruimte die ik mijzelf gun om mijn eigen specifieke mix aan kwaliteiten op verschillende manieren in te zetten. In de sessies met cliënten, maar op dit moment ook als ZZP’er in opdrachten als infomatieanalist/projectleider voor lokale overheden. Ik gun mijzelf de ruimte om met mijn eigen kleur die diverse rollen en relaties in te vullen. Moeder, partner, lichaamsgericht therapeut/rebalancer, informatieanalist, projectleider, collega, zus, etc. Uiteindelijk is ook hoe het ‘iets anders’ vorm heeft gekregen. Het is geen van tevoren ingekleurd ideaal plaatje. Het zit in de diversiteit van alle dag waar ik keer op keer mag oefenen en spelen met ruimte hebben en ruimte scheppen. Oftewel “practice what you preach” en vooral zelf doen wat ik verkondig.

Caja Tameris
www.liv-rebalancing.nl

Zelf bij een rebalancer ervaren wat Rebalancing is? Hoe dat voelt?
Een rebalancer vind je op de pagina Zoek een rebalancer.

Liever meedoen aan één- of meerdaagse workshop?
In onze Agenda worden workshops aangeboden.

 

Inspiratie

Grada den Blanken

dinsdag 23 augustus 2022

Vluchten voor je schaduw

zaterdag 30 juli 2022

Caroline Smit

woensdag 9 maart 2022

Annemiek Heijnen

maandag 31 januari 2022

Lisette Thooft

vrijdag 15 oktober 2021

Trudy Boer

maandag 6 september 2021

Mieke Meesen

woensdag 21 juli 2021

Swami Veet Prayas

donderdag 13 mei 2021

Maria Geelen

woensdag 7 april 2021