Cursussen

 

Er is een Basiscursus, ontwikkeld door Erica Heijnen (docent Rebalancing opleiding) en een Vervolgcursus, ontwikkeld door José Bloemen, Helmy Helmink , Mariska Gieskes en Orenda Karres.
Kenmerkend voor deze cursussen is:

  • Ze zijn gebaseerd op Rebalancingtechnieken
    Een enthousiaste groep Rebalancers verzorgt deze cursus in Nederland en België op uniforme wijze
  • De organisatoren maken deel uit van een netwerk waarin ze elkaar ondersteunen, ervaringen uitwisselen en zich samen steeds verder ontwikkelen
  • Het netwerk bestaat uit professionals met ieder een eigen praktijk en een lidmaatschap van een beroepsvereniging (PRN en/of VRN)
  • In de praktijk blijken deze cursussen een uitstekende voorbereiding te zijn op het volgen van de Rebalancing opleiding


Basiscursus

Voor wie?
De basiscursus is zeer geschikt mensen die meer kennis wil hebben van massagetechnieken. Zowel voor de beginnende als meer ervaren masseur. Ook is de cursus geschikt voor mensen die massage als aanvulling in hun beroep willen toepassen; bijvoorbeeld therapeuten en schoonheidsspecialisten.
Want naast techniek is er veel aandacht voor de eigen houding en voor het aandacht hebben voor jezelf als gever. Hiermee wordt voorkomen dat de gever te veel weggeeft, en daardoor uitgeput raakt.

Wat leer je?
In de basiscursus leer je een volledige lichaamsmassage te geven, met technieken van Rebalancing. Het is een fysieke, langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken. De techniek van masseren staat centraal met veel aandacht voor je eigen houding. De cursus kent een vaste structuur van zes terugkerende handelingen om het aanleren te vergemakkelijken.

Je leert diep in de spieren en weefsels te masseren, de gewrichten te ontspannen en zachte massage. Je leert om te werken vanuit ontspanning; onder andere door je eigen lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken en jezelf te blijven voelen.

Hierdoor ben je als gever na de massage zelf ook verkwikt en energiek. Er wordt ook ruim aandacht besteed aan de kunst van het ontvangen van de massage.

Je krijgt een fraai cursusboek en massageolie en aan het einde een certificaat van deelname.

Opbouw van de cursus
De cursus bestaat meestal uit 11 dagdelen van 3 uur.
Er wordt in tweetallen op tafels gewerkt in een rustige aangename ruimte.

Iedere avond heeft een vaste opbouw:

Inleiding
Korte uitleg anatomie
Demonstratie
Uitwisseling (ongeveer 45 minuten)
Pauze
Uitwisseling (ongeveer 45 minuten)
Afronding

 

 

Vervolgcursus

Wanneer de basiscursus met een certificaat is afgerond (mag ook elders in Nederland of België), bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Vervolgcursus.

Wat leer je?
De Vervolgcursus geeft meer verdieping en behandelt ook nieuwe technieken. Deze cursus nodigt op allerlei manieren uit om goed te ontspannen en te rusten tijdens het masseren en het ontvangen. Als je in het geven jezelf blijft waarnemen zul je merken dat je minder hard werkt en meer geniet. Doordat de eigen energie gaat stromen, wordt de kwaliteit van de aanraking beter. De ontspanning maakt het ook makkelijker om intuïtief te voelen en te masseren en werkelijk bij je partner aanwezig te zijn.

In de cursus wordt globaal gewerkt met het hele lichaam, met een nadruk op de steunende gebieden:

  • schouders
  • bekken
  • rug

De schouders krijgen de meeste aandacht.

Opbouw van de cursus
Deze cursus bestaat uit 10 dagdelen van 3 uur.

Er bestaat ook nog een vervolg op deze vervolgcursus. Hierin is er juist meer aandacht voor de doorstroming vanuit de borst en buik. Dit programma wordt vooralsnog alleen in Zwolle en Bussum gegeven en zal ook uitgebreid worden naar de rest van het land.

 

Kijk verder bij:

Aanbieders
Ervaringen

Terug naar Massagecursus