Ontspannen en Meditatief bewegen met de Trager® Approach in de Vogezen

zondag 4 augustus 2019

Zomerweek in de Vogezen 4-9 augustus


Je laat stress en vastgehouden patronen gemakkelijker los.

Hoe zou het zijn weer te bewegen als een kind: spontaan, energiek, nieuwsgierig en te genieten van alles wat je doet?
 
De Amerikaanse arts Milton Trager (1908-1997) heeft een bewegingsleer ontwikkeld voor de integratie van lichaam en geest. Zijn methode bevrijdt oude patronen, zowel lichamelijk als geestelijk, en bevordert diepe ontspanning, balans en fysieke mobiliteit.

De Trager Approach gaat er van uit dat het lichaam van nature een sierlijk en vitaal systeem is. Door ongunstige ervaringen als stress, trauma, repetitieve handelingen, verkeerde lichaamshouding, ziekte en tegenslagen, wordt het lichaam stijver en beperkter.

Mentastics

De souplesse en het gemak van bewegen kan worden opgeroepen of opnieuw worden geleerd door aanraking, zachte bewegingen, compressie en strekkingen – met een innerlijke houding van stilte en verwondering. Het onderbewuste, dat onze bewegingen aanstuurt, pikt het gevoel van meer vrijheid, verbinding, zachtheid of gemak snel op. De nieuwe gevoelservaringen overschrijven de oude beperkende patronen.

In deze week maak je kennis met deze benadering. We bewegen op onszelf en met elkaar, bijv. in de ruimte, op een matje, een stoel, binnen of in de natuur. Deze ‘bewegingseducatie’ werd door Milton Trager Mentastics® genoemd. Vervolgens werken we met elkaar op en naast een massagetafel.

We geven je handvatten om thuis je ervaringen en inzichten van deze week weer op te roepen en te integreren in je dagelijkse bezigheden.

Deze workshopweek is zowel voor beginners als voor ervaren behandelaars en therapeuten, die dit lichaamswerk willen integreren in hun werk.

Door: Ed Bodewes, Rebalancer en Trager Approach introductie leider; assistent Marianne Bakker, Dru yoga en meditatie docent.

Meer informatie en aanmelden klik hier

Ontspannen en Meditatief bewegen met de Trager® Approach in de Vogezen