Agenda

Driedaagse stilte retreat

vrijdag 18 september 2020

Driedaagse stilte retreat

Retreat betekent letterlijk jezelf terugtrekken. Het is een manier om terug te komen bij jezelf zonder de afleiding van je dagelijkse leven. Het is tijd die helemaal voor jezelf is. Zo kun je je weer opladen en nieuwe inspiratie vinden. Het brengt je nieuwe inzichten over jezelf of de situatie waarin je je bevindt.

In deze retreat van 18 t/m 20 september gaat het om jou. Je neemt tijd voor jezelf en onderzoekt samen met anderen wat er speelt en wat getransformeerd mag worden. Je creëert de omstandigheden om in je kracht te kunnen staan. Zo zet je stappen om jouw leven te kunnen leiden zoals jij het graag wilt.


Wat gaan we doen

Samen kijken we naar waar je nu bent. Wat belemmert je om voluit te leven? Wat heb je jezelf aangeleerd om te kunnen overleven in plaats van te leven? We maken deze dagen gebruik van systemisch werken, meditatie en oefeningen. Zo krijg je helder welke bewegingen er zijn en waarom jij ze zo maakt. Van daaruit onderzoeken we wat een gezonde beweging is om nu te gaan maken. Dit biedt ruimte voor diegene die je werkelijk bent; ruimte voor je ziel, voor je zijn, voor jouw eigen kracht.

In deze retreat krijg je ook voldoende ruimte om echt even tijd voor jezelf te nemen. Maak vooral een keer een wandeling, trek je terug met je dagboek, zoek een stille plek om te reflecteren. We vinden het belangrijk dat je doet wat voor jou goed voelt.

 

Voor wie

Deze retreat is voor jou als je een duidelijk ‘ja’ voelt. Omdat je in je lijf voelt dat dit is wat je nodig hebt. Of omdat je weet dat er nog wat ‘opgeruimd’ mag worden en het je aanspreekt dat je dat niet alleen hoeft te doen.

Je hebt geen ervaring nodig in mediteren, zelfonderzoek of opstellingenwerk. Wij zijn er drie dagen lang om jou te begeleiden en waar nodig uitleg te geven.

Datum: 
Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september 2020

Tijd: 
Van 09:30 tot 17:00 uur
Inloop vanaf 09:00 uur

Locatie: 
De Schaapshoeve
Schaapsdijk 20a
Langenboom
www.deschaapshoeve.nl

Begeleider/Organisator: 
Els van Os en Chantal van de Louw

Max. deelnemers: 
Het maximum aantal deelnemers is 12.

Kosten: 
€ 365,-
Koffie, thee, een gezonde lunch en versnaperingen zijn bij de prijs inbegrepen. We zijn niet BTW-plichtig. 

Tot 1 juli 2020 geldt een vroegboekkorting van € 50,-.
Tot die tijd betaal je € 315,- euro.


Aanmelden/Meer info:
https://www.praktijkelsvanos.nl/retreat/

Rebalancing School Open Dag

zondag 27 september 2020

Rebalancing School Open Dag

Rebalancing Open Dag

Wil jij ervaren wat Rebalancing voor jou kan betekenen? Bezoek onze open dag op 27 september! Met een inspirerend programma van demonstraties, lezingen, mini-workshops en sessies laten we jou kennismaken met Rebalancing. Ervaar onze manier van werken, beleef de essentie van Rebalancing en ontmoet onze docenten en studenten. 

Datum: 27 september 2020
Tijd: 14.00 - 18.00u
Locatie: Amersfoort, Yogacentrum Bindi

Begeleider/Organisator:Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn

Kosten: € 10
Aanmelden/Meer info
: www.rebalancing.nl/open-dagen/

Vragen: aan Hanneke via info@rebalancing.nl of 06-24535373

Trager Approach voor bodyworkers

dinsdag 26 januari 2021

Trager Approach voor bodyworkers

In samenwerking van de Trager opleiding en de Akademie voor Massage en Beweging is dit een gecombineerd aanbod specifiek voor Rebalancers en andere lichaamswerkers en therapeuten.

Je leert de principes van de Trager® Approach en Mentastics® in je dagelijks werk te integreren en de effectiviteit van de behandeling verbeteren.

Tevens biedt het de mogelijkheid om door te groeien naar volwaardig Tragerr® Practioner.

Met de nadruk op zachte aanraking en beweging is de Trager Approach één van de meest innovatieve en effectieve vormen van integratief bewegings- en lichaamswerk.

Naast de 12 lesdagen, bestaat de training uit 4 individuele leersessies bij geaccrediteerde Trager Tutors en is het geven van 40 en ontvangen van 20 Trager oefensessies nodig voor het verkrijgen van het certificaat.

Het volgende studiemateriaal is onderdeel van het Trager Approach lespakket:

  • Het Trager handboek
  • Boek Trager Mentastics, bewegen als bron van vrijheid
  • Roger Tolle's Trager® Level I Review beeldmateriaal
  • Roger Tolle's Trager® Level II Review beeldmateriaal

Tevens krijg je een gratis studentlidmaatschap van de Vereniging Trager Nederland voor 2020 en 2021.

Voor deelname is het noodzakelijk om 2 Trager sessies of 1 Trager sessie + een introductie workshop gedaan te hebben.

De opleiding is CRKBO geregistreerd. De trainingsmodules en introductieworkshops zijn erkend door VNT , BATC en KTNO (aangesloten leden VNST, VBAG, LVNG en CAT),.

Datum: Level 1 van 26 tm 31 januari 2021 en Level 2 van 24 tm 29 augustus 2021
Tijd: 10:00 - 18:00 uur
Locatie:
De Akademie voor Massage en Beweging, Amsterdam
Begeleider/Organisator:
Level 1 door Jessie Kuipers en Level 2 door Avi Bahat
Max. deelnemers:
16
Kosten:
€ 1.790,- voor 12 lesdagen, 4 individuele leersessies, lesmateriaal en lidmaatschap VTAN.
Aanmelden/Meer info
:
Meer informatie via Johan Meijen (06-19079980, opleidingen@trager.nl, www.trager.nl)
Inschrijven gaat via de Akademie voor Massage en Beweging, zie link.

alleen voor leden

Ledendag PRN ONLINE! wordt verschoven naar najaar

zaterdag 6 juni 2020

Binnenkort (niet op 6 juni maar in het najaar!!)  hebben we weer een algemene ledenvergadering van de PRN (Platform Rebalancing Nederland) via het online platform Zoom.


Door de grote onderwerpen is er  een laatste deel van de ALV gepland via live of ZOOM in het najaar (datum nader bepaald)


Punten: 

  1. Waaronder registreren rebalancers zich? Vallen we onder zorg, of juist niet? Horen we dan onder de wet WKKGZ? Welke consequenties heeft dat voor een klachtencommissie binnen de PRN? En voor het beroepsprofiel en beroepscode? Hierover volgt binnenkort een korte vragenlijst via Google Drive.
  2. Feest in de toekomst (bijlage volgt later)


V&D dag Blogs schrijven over Rebalancing

zondag 28 juni 2020

V&D dag Blogs schrijven over Rebalancing

Deze dag gaat over hoe je fijne blogs kan schrijven over Rebalancing.’ Voor websites en nieuwsbrieven.

Deze dag gaat LIVE door, we gaan in de buitenlucht zoveel als kan en met een paar voorzorgsmaatregelen o.a. 1,5 m afstand van elkaar. De groep zal klein blijven (max 10 personen), dus als je mee wilt doen laat even weten (er zijn nog slechts enkele plekjes vrij, en zodra het 'vol' is komt er een wachtlijstje omdat we willen vragen als mensen niezen, hoesten of koorts hebben niet te komen, je krijgt je geld dan weer terug)

Rebalancers zitten natuurlijk niet in hun hoofd en denken daarom vaak dat schrijven lastig is. Maar dat is het niet, als je wat simpele basiskennis toepast. Zoals: schrijf zoals je het zou uitleggen aan je elfjarige buurmeisje. Schrijf korte zinnen, liefst in de tegenwoordige tijd. Begin met een tegenstelling of een spannend citaat.

En zo zijn er nog wat elementaire ‘regels’ die je helpen om wervende blogs te schrijven voor je site of je nieuwsbrief, over het mooiste werk dat er is – rebalancing. Een dagje samen oefenen en je hebt het zo in de vingers.

 

Datum: 28 juni 2020

Tijd: 10.00-17.00u
Locatie: Centrum De Gouden Piramide, Grote Wade 21c, Nieuwegein
Begeleider/Organisator: Lisette Thooft   
Max. deelnemers: 10
Kosten: 25,- 
incl lunch, koffie en thee
Aanmelden/Meer info
secretariaat@rebalancing-nederland.nlen stuur een mail naar   en je krijgt een factuur voor de dag waarna je het bedrag kan overmaken.