Retreat - 3-daagse: In je kracht staan; Het luisteren naar de bewegingen van je ziel

Retreat betekent letterlijk jezelf terugtrekken. Het is een manier om terug te komen bij jezelf zonder de afleiding van je dagelijkse leven. Het is tijd die helemaal voor jezelf is. Zo kun je je weer opladen en nieuwe inspiratie vinden. Het brengt je nieuwe inzichten over jezelf of de situatie waarin je je bevindt.

Ons derde Retreat zal plaatsvinden op 17, 18 en 19 september met deze keer als thema: “Luisteren naar de bewegingen van je ziel”.  Leef jij van buiten naar binnen? Of van binnen naar buiten? Vaak zijn we beter afgestemd op de behoeften van onze omgeving en staan we niet meer op onze eigen gezonde plek. We verliezen het zicht op onze eigen behoeften. Dat wat van buiten komt, bepaalt wat we doen, denken en handelen. Voor korte tijd is dat geen probleem. Echter, als het een manier van leven wordt, kunnen we ons ineens in een leven bevinden waar we niet gelukkig zijn. In periodes van bezinning wordt dit duidelijk en kan er verwarring bestaan over wat onze eigen behoeftes zijn, over wie we zijn en over wat we willen.

Tijd om van binnen naar buiten te gaan leven. Te gaan luisteren naar wat er binnen in jou leeft en weer op je eigen plek te gaan staan. Stil staan hoe jij jouw bewegingen maakt in jouw leven. Jouw omgeving onder de loep nemen en dynamieken transformeren die jou beter dienen. Onderzoeken welke bewegingen je nog niet hebt gemaakt en welke jou in staat stellen te kunnen vertrouwen op jezelf. Zo wordt jouw leven een aaneenschakeling van stimulerende en inspirende bewegingen die jou voluit in het leven zetten. Precies zoals het bedoelt is en volledig afgestemd op jouw zielsbestemming.

Wat gaan we doen

Samen kijken we naar waar je nu bent. Wat belemmert je om voluit te leven? Wat heb je jezelf aangeleerd om te kunnen overleven in plaats van te leven? We maken deze dagen gebruik van systemisch werken (familieopstellingen), meditatie en oefeningen. Zo krijg je helder welke bewegingen er zijn en waarom jij ze zo maakt. Van daaruit onderzoeken we wat een gezonde beweging is om nu te gaan maken. Dit biedt ruimte voor diegene die je werkelijk bent; ruimte voor je ziel, voor je zijn, voor jouw eigen kracht.

In deze retreat krijg je ook voldoende ruimte om echt even tijd voor jezelf te nemen. Maak vooral een keer een wandeling, trek je terug met je dagboek, zoek een stille plek om te reflecteren. We vinden het belangrijk dat je doet wat voor jou goed voelt. 

Voor wie

Deze retreat is voor jou als je een duidelijk ‘ja’ voelt. Omdat je in je lijf voelt dat dit is wat je nodig hebt. Of omdat je weet dat er nog wat ‘opgeruimd’ mag worden en het je aanspreekt dat je dat niet alleen hoeft te doen.

Je hebt geen ervaring nodig in mediteren, zelfonderzoek of opstellingenwerk. Wij zijn er drie dagen lang om jou te begeleiden en waar nodig uitleg te geven.

Datum: 
Vrijdag 17 september, zaterdag 18 september en zondag 19 september 

Tijd: 
Van 09:30 tot 17:00 uur
Inloop vanaf 09:00 uur

Locatie: 
Natuurlijk Yoga
Hondstraat 8 
5476 KT Vorstenbosch
www.natuurlijkyoga.nl

Begeleider/Organisator: 
Els van Os en Chantal van de Louw

Max. deelnemers: 
Het maximum aantal deelnemers is 10.

Kosten: 
€ 365,-
Koffie, thee, een gezonde lunch en versnaperingen zijn bij de prijs inbegrepen. Bij de retreat zitten GEEN overnachtingen. We zijn niet BTW-plichtig. 

Recensies: 
"Fijne sfeer en groep I Professionele begeleiding en coaching I Er is tijd en ruimte voor iedereen I Afwisselend programma I Inhoudelijk goed voorbereid I  Goed team"
Ans 

"Ik heb er geen seconde spijt gehad. Het was een fantastische groep, heel fijne oefeningen, meer zelfinzicht gekregen. En met Els & Chantal 2 mensen leren kennen, die hun werk vanuit het hart doen. Het was voor mij een belevenis dat nu, 1 week later, nog steeds in mij werkt".
Katrin

"Het retreat heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het was de juiste tijd voor mij persoonlijk om hieraan mee te doen en aanvullend op het proces waarin ik zit. Het was erg intens, met veel verschillende emoties die voorbij kwamen. De locatie en de groep maakte dat ik me veilig voelde om deze reis te maken. Ik ben erg blij dat ik dit voor mezelf heb gedaan, het heeft me veel gebracht. Chantal en Els zijn goed in staat om een groep te begeleiden door alles wat er langskomt tijdens zo een retreat en vullen elkaar ook goed aan. Ik ben onder de indruk van hun professionaliteit."
VB

"Het was zo liefdevol en zorgvuldig. De energie was geweldig, ook zo allemaal met elkaar. Ik hoorde, doordat er rekening met mijn gehoor gehouden werd, er helemaal bij en dat  was zeer helend voor mij.
De familie-opstelling werkt nog steeds door, bespeur een lichte verschuiving. Ik denk dat het nog te vroeg is om te zeggen wat het werkelijk met me gedaan heeft. Bij mij gaat dat meestal geleidelijk aan. Het heeft me ontroerd. Het voelt nog steeds als een warm bad".
PS

Aanmelden/Meer info:
www.praktijkelsvanos.nl/retreat

< terug naar agenda