Massagecursus met Rebalancing technieken

Hoe ziet de cursus eruit?

In deze basiscursus leer je op eenvoudige en structurele manier een volledige lichaamsmassage te geven met technieken uit de Rebalancing. We komen 10 avonden bij elkaar. Iedere les behandelen we een ander deel van het lichaam dat je leert te masseren. Iedere les bevat een demonstratie en daarna oefen je zelf in tweetallen, waarbij je zowel een massage geeft als ontvangt.


Je gaat leren op een ontspannen en efficiënte manier een massage te geven. Er zal veel aandacht zijn voor de manier waarop je dat kan doen. De techniek van masseren staat centraal met daarbij veel aandacht voor je eigen houding. Masseren hoeft namelijk helemaal geen inspanning te kosten. Je lichaam kan als gever ook ontspannen blijven, als je maar weet wat je kan doen. Een massage die met ontspanning gegeven wordt heeft ook een veel dieper ontspannend effect.


Wat je leert


-Een volledige lichaamsmassage te geven

-diep in de spieren en weefsels te masseren

-gewrichtsontspanning toe te passen

-zachte massage toe te passen.

-werken vanuit je eigen ontspanning; 

onder andere door je eigen lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken en jezelf te blijven voelen. Hierdoor ben je als gever na de massage zelf ook ontspannen en energiek. Ik besteed ook ruim aandacht aan de kunst van het ontvangen van de massage.

De technieken zullen eerst worden voor gedaan, waarna er ruim de tijd is om zelf te oefenen. Er wordt een klein stukje anatomie behandeld, zodat je weet op welke spieren je werkt.

Wat je erbij ontvangt

  • Aan het begin van de cursus ontvang je een handig cursusboek waarin de inhoud van de lessen staat beschreven.

  • Een flesje massageolie

  • Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

 

Voor wie is de cursus geschikt


De cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het geven van een massage. Ook wanneer je al ervaring hebt met het geven van een massage. De cursus is ook heel interessant om met je partner samen te volgen.

Er wordt gezorgd voor een fijne en veilige sfeer waarin de deelnemers van de cursus de tijd krijgen om aan elkaar te wennen.


Datum: 21-09-2020  10 weken op maandag
Tijd: 19.30 uur - 22.30 uur 
Locatie: Den Haag
Begeleider/Organisator: Mieke Meesen
Max. deelnemers: 12
Kosten: € 395 
Aanmelden/Meer info
: www.miekemeesenrebalancing.nl/massagecursus

< terug naar agenda