Agenda

Trager Approach workshop over zijligging

zondag 21 maart 2021

Trager Approach workshop over zijligging

door Heleen Sijtema

Eindelijk kan het weer!


Op 21 maart organiseer ik een Trager Introductieworkshop met als thema Zijligging. Ik wil jullie graag meenemen in de vele mogelijkheden die Trager biedt om in deze houding te spelen met gewicht, ritme, beweging en zachtheid.
Zijlig heeft het voordeel dat je overal goed bij kan, zowel bij de rug als borst en buik.
De nek wordt niet belast, zoals in buiklig. Dit betekent dat deze houding heel geschikt is voor zwangere vrouwen, mensen met rugklachten, nek en schouder klachten, eigenlijk voor ons allemaal. Zijlig is een comfortabele houding, waarin je makkelijk kunt ontspannen. Aan het einde van de dag ga je zeker met een lichter gevoel naar huis.
Ik verheug me er op, mijn kennis en ervaring met jullie te delen.


De workshop is geaccrediteerd en na deze dag heb  je de mogelijkheid om in te stromen bij level 1, als je ook een sessie hebt ontvangen bij een vd Practioners, waaronder ondergetekende.

Hartegroet Heleen Sijtema


Datum: 21-3-2021
Tijd: 10.00-17.00u
Locatie: Centrum De Gouden Piramide, Grote Wade 21c, Nieuwegein
Begeleider/Organisator: Heleen Sijtema/ Maria Geelen
Max. deelnemers: 10
Kosten: 97,-
Aanmelden/Meer info
: huisjeaandedijk@gmail.com

Introductieworkshop Rebalancing: Aanraken met Aandacht

zondag 28 maart 2021

Introductieworkshop Rebalancing: Aanraken met Aandacht

Ben jij nieuwsgierig naar Rebalancing? 

In Rebalancing nemen we het lichaam en de gevoelde ervaring als ingang om te komen tot een dieper voelen en het verruimen van onze aanwezigheid. Meer aandacht voor je lichaam en wat er te voelen is, betekent direct minder aandacht voor de activiteiten in je hoofd en minder aandacht voor alle ingebedde patronen van doen, doorgaan, presteren en moeten.

In deze workshop nodigen we je met lichaamsgerichte oefeningen, lichaamswerk, zelfonderzoek en beweging uit om werkelijk contact te maken met jezelf. Op deze dag maak je kennis met de basiselementen uit Rebalancing lichaamswerk. In een kleine groep (max. 12 pers) kun je een dag ervaren hoe het voor je is om met volle aandacht aan te raken en aangeraakt te worden. Je leert diverse Rebalancing uitgangspunten en technieken, die je daarna kunt toepassen bij jezelf en anderen in je dagelijks leven. Je gaat werken met het nek-, schouders- en ruggebied, een plek waar spanning en stress opgeslagen kan zijn. Daarbij kun je naast het aanraken met aandacht, ook denken aan zelfonderzoek, meditatie, ademoefeningen, beweging en klank. Laat je verrassen! 

Datum:28 maart 2021

Tijd: 10-17.u, inloop 09.30 voor kennismaking, koffie/thee
Locatie: Huizen, Bewustzijnscentrum Bala 
Begeleider/Organisator: Be-in Touch.nl / Henk & Hanneke 
Max. deelnemers: 12
Kosten: € 99
Aanmelden: 
https://www.rebalancing.nl/rebalancing-inspiratiedagen-aanraken-met-aandacht/

Meer info: Hanneke Biegstraaten / 06-36 2904 36 

Driedaagse Retreat - Sta in je kracht

vrijdag 25 juni 2021

Driedaagse Retreat - Sta in je kracht

Retreat betekent letterlijk jezelf terugtrekken. Het is een manier om terug te komen bij jezelf zonder de afleiding van je dagelijkse leven. Het is tijd die helemaal voor jezelf is. Zo kun je je weer opladen en nieuwe inspiratie vinden. Het brengt je nieuwe inzichten over jezelf of de situatie waarin je je bevindt.

In deze retreat van 25 t/m 27 juni gaat het om jou. Je neemt tijd voor jezelf en onderzoekt samen met anderen wat er speelt en wat getransformeerd mag worden. Je creëert de omstandigheden om in je kracht te kunnen staan. Zo zet je stappen om jouw leven te kunnen leiden zoals jij het graag wilt.

Wat gaan we doen

Samen kijken we naar waar je nu bent. Wat belemmert je om voluit te leven? Wat heb je jezelf aangeleerd om te kunnen overleven in plaats van te leven? We maken deze dagen gebruik van systemisch werken (familieopstellingen), meditatie en oefeningen. Zo krijg je helder welke bewegingen er zijn en waarom jij ze zo maakt. Van daaruit onderzoeken we wat een gezonde beweging is om nu te gaan maken. Dit biedt ruimte voor diegene die je werkelijk bent; ruimte voor je ziel, voor je zijn, voor jouw eigen kracht.

In deze retreat krijg je ook voldoende ruimte om echt even tijd voor jezelf te nemen. Maak vooral een keer een wandeling, trek je terug met je dagboek, zoek een stille plek om te reflecteren. We vinden het belangrijk dat je doet wat voor jou goed voelt. 

Voor wie

Deze retreat is voor jou als je een duidelijk ‘ja’ voelt. Omdat je in je lijf voelt dat dit is wat je nodig hebt. Of omdat je weet dat er nog wat ‘opgeruimd’ mag worden en het je aanspreekt dat je dat niet alleen hoeft te doen.

Je hebt geen ervaring nodig in mediteren, zelfonderzoek of opstellingenwerk. Wij zijn er drie dagen lang om jou te begeleiden en waar nodig uitleg te geven.

Datum: 
Vrijdag 25 juni, zaterdag 26 juni en zondag 27 juni

Tijd: 
Van 09:30 tot 17:00 uur
Inloop vanaf 09:00 uur

Locatie: 
De Veroovering 
Zwarteweg 2
5355 KE Neerlangel
www.deveroovering.nl

Begeleider/Organisator: 
Els van Os en Chantal van de Louw

Max. deelnemers: 
Het maximum aantal deelnemers is 10.

Kosten: 
€ 365,-
Koffie, thee, een gezonde lunch en versnaperingen zijn bij de prijs inbegrepen. Bij de retreat zitten GEEN overnachtingen. We zijn niet BTW-plichtig. 

Recensies: 
"Fijne sfeer en groep I Professionele begeleiding en coaching I Er is tijd en ruimte voor iedereen I Afwisselend programma I Inhoudelijk goed voorbereid I  Goed team"
Ans 

"Ik heb er geen seconde spijt gehad. Het was een fantastische groep, heel fijne oefeningen, meer zelfinzicht gekregen. En met Els & Chantal 2 mensen leren kennen, die hun werk vanuit het hart doen. Het was voor mij een belevenis dat nu, 1 week later, nog steeds in mij werkt".
Katrin

"Het retreat heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het was de juiste tijd voor mij persoonlijk om hieraan mee te doen en aanvullend op het proces waarin ik zit. Het was erg intens, met veel verschillende emoties die voorbij kwamen. De locatie en de groep maakte dat ik me veilig voelde om deze reis te maken. Ik ben erg blij dat ik dit voor mezelf heb gedaan, het heeft me veel gebracht. Chantal en Els zijn goed in staat om een groep te begeleiden door alles wat er langskomt tijdens zo een retreat en vullen elkaar ook goed aan. Ik ben onder de indruk van hun professionaliteit."
VB

"Het was zo liefdevol en zorgvuldig. De energie was geweldig, ook zo allemaal met elkaar. Ik hoorde, doordat er rekening met mijn gehoor gehouden werd, er helemaal bij en dat  was zeer helend voor mij.
De familie-opstelling werkt nog steeds door, bespeur een lichte verschuiving. Ik denk dat het nog te vroeg is om te zeggen wat het werkelijk met me gedaan heeft. Bij mij gaat dat meestal geleidelijk aan. Het heeft me ontroerd. Het voelt nog steeds als een warm bad".
PS

Aanmelden/Meer info:
www.praktijkelsvanos.nl/retreat

Trager Approach voor bodyworkers

dinsdag 24 augustus 2021

Trager Approach voor bodyworkers

In samenwerking van de Trager opleiding en de Akademie voor Massage en Beweging is dit een gecombineerd aanbod specifiek voor Rebalancers en andere lichaamswerkers en therapeuten.

Je leert de principes van de Trager® Approach en Mentastics® in je dagelijks werk te integreren en de effectiviteit van de behandeling verbeteren.

Tevens biedt het de mogelijkheid om door te groeien naar volwaardig Tragerr® Practioner.

Met de nadruk op zachte aanraking en beweging is de Trager Approach één van de meest innovatieve en effectieve vormen van integratief bewegings- en lichaamswerk.

Naast de 12 lesdagen, bestaat de training uit 4 individuele leersessies bij geaccrediteerde Trager Tutors en is het geven van 40 en ontvangen van 20 Trager oefensessies nodig voor het verkrijgen van het certificaat.

Het volgende studiemateriaal is onderdeel van het Trager Approach lespakket:

  • Het Trager handboek
  • Boek Trager Mentastics, bewegen als bron van vrijheid
  • Roger Tolle's Trager® Level I Review beeldmateriaal
  • Roger Tolle's Trager® Level II Review beeldmateriaal

Tevens krijg je een gratis studentlidmaatschap van de Vereniging Trager Nederland voor  2021.

Voor deelname is het noodzakelijk om 2 Trager sessies of 1 Trager sessie + een introductie workshop gedaan te hebben.

De opleiding is CRKBO geregistreerd. De trainingsmodules en introductieworkshops zijn erkend door LVNT , BATC en KTNO (aangesloten leden VNST, VBAG, LVNG en CAT),.

Datum: Level 1 van 24 tm 29 augustus 2021 en Level 2 van 28 februari tm 5 maart 2022
Tijd: 10:00 - 18:00 uur
Locatie:
De Akademie voor Massage en Beweging, Amsterdam
Begeleider/Organisator:
Level 1 door Jessie Kuipers en Level 2 door Avi Bahat
Max. deelnemers:
16
Kosten:
€ 1.790,- voor 12 lesdagen, 4 individuele leersessies, lesmateriaal en lidmaatschap VTAN.
Aanmelden/Meer info
:
Meer informatie via Helen Land (06-20616154 opleidingen@trager.nl, www.trager.nl)
Inschrijven gaat via de Akademie voor Massage en Beweging, zie link.

Alleen voor leden

Rebalancers Samen

maandag 1 maart 2021

Programma
We ontmoeten eerst plenair, met samen schudden en/of een korte inbreng van eenieder hoe je erbij zit, daarna in kleine groepjes uit elkaar. We sluiten plenair weer af.

Datum: 1 maart a.s.
Tijd: 20 uur
Locatie: Via Zoom
Begeleider/Organisator: PRN
Aanmelden: niet nodig

Inloggegevens vind je in de laatste nieuwsbrief van 15 februari j.l.

V&D dag ‘Opstellingen met Karakterstructuren’

zondag 28 maart 2021

V&D dag ‘Opstellingen met Karakterstructuren’

Door Rikkie Postema

Opstellingen of systemische werk heeft zich in de loop der tijd uitgebreid tot verschillende varianten. Ook deze workshop is een variant op de traditionele familie opstellingen. De opstellingen zijn gericht op innerlijke persoonlijke aspecten (het karakter) wat ruimtelijk wordt weergegeven door vijf elementen. Ieder element heeft het basisgegeven van dualiteit in zich, componenten van elkaar aanvullende of afstotende delen. Met deze opstellingen krijg je, aan de hand van je gevoelservaring, inzicht in hoe de energieën van de elementen zich ten opzichte van elkaar verhouden.

De opstelling kan beginnen met een onderwerp van de ‘inbrenger’. Dan worden vijf elementen (ruimte, vuur, aarde, lucht of wind en water) opgesteld door representanten, of er wordt gewerkt met vloerankers die de elementen vertegenwoordigen.

De vijf elementen zijn energieën waaruit alles bestaat. Het is een complex geheel waarin de mate van balans kan worden opgespoord, begrepen en eventueel hersteld kan worden. 

Over Rikkie:
Gedurende 15 jaar werk ik met opstellingen waarbij ik het laatste anderhalf jaar ook de vijf elementen inbreng. De vijf elementen zoals ik ze gebruik komen overeen met de benadering van het Tibetaans boeddhisme, waarin ze een breed gebied beslaan. 20 jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in het boeddhisme. Het boeide mij uitermate waardoor ik een opleiding ging volgen voor Lu-Jong Teacher (Tibetan Healing Yoga). Dit is een yoga-vorm die gebaseerd is op de vijf elementen. Het heeft mij veel gebracht aan inzicht, helderheid en door praktisch iets ‘werkbaars’ in handen te hebben. Deze rijkdom deel ik graag met anderen.

Datum: 28 maart 2021
Tijd: 10-17.00u
Locatie: Centrum De Gouden Piramide, Grote Wade 21c, Nieuwegein
Begeleider/Organisator: Rikkie Postema/ Maria Geelen
Max. deelnemers:12
Kosten:25,-/35,-
Aanmelden/Meer info
:secretariaat@rebalancing-nederland.nl

V&D dag Blogs schrijven over Rebalancing

zondag 30 mei 2021

V&D dag Blogs schrijven over Rebalancing

Door Lisette Thooft

Deze dag stond aanvankelijk op 23 mei gepland maar is vanwege pinksteren verplaatst naar 30 mei

Deze dag gaat over hoe je fijne blogs kan schrijven over Rebalancing.’ Voor websites en nieuwsbrieven.

Rebalancers zitten natuurlijk niet in hun hoofd en denken daarom vaak dat schrijven lastig is. Maar dat is het niet, als je wat simpele basiskennis toepast. Zoals: schrijf zoals je het zou uitleggen aan je elfjarige buurmeisje. Schrijf korte zinnen, liefst in de tegenwoordige tijd. Begin met een tegenstelling of een spannend citaat.

En zo zijn er nog wat elementaire ‘regels’ die je helpen om wervende blogs te schrijven voor je site of je nieuwsbrief, over het mooiste werk dat er is - rebalancing. Een dagje samen oefenen en je hebt het zo in de vingers.

Datum: 30 mei 2021
Tijd: 10.00-17.00u
Locatie:Centrum De Gouden Piramide, Grote Wade 21c, Nieuwegein

Begeleider/Organisator: Lisette Thooft/ Maria Geelen
Max. deelnemers: 12
Kosten: 25,-/ 35,-
Aanmelden/Meer info
: secretariaat@rebalancing-nederland.nl

ALV PRN

zaterdag 5 juni 2021

invulling van de Algemene Leden Vergadering komt nog. We denken aan een ledenvergadering die deels via Zoom gaat en ook mogelijkheid om LIVE aanwezig te zijn. We hopen dat het weer kan.

Datum: 5 juni 2021
Tijd: 10.00-13.00u (waarschijnlijk, wordt nog bekend gemaakt)
Locatie:via Zoom en/of op locatie wordt nog bekend gemaakt
Begeleider/Organisator:bestuur PRN
Max. deelnemers:iedereen die lid is van PRN is welkom
Kosten:geen
Aanmelden/Meer info
:secretariaat@rebalancing-nederland.nl

V&D dag Meridiaan Shiatsu lichaamswerk

zondag 4 juli 2021

V&D dag Meridiaan Shiatsu lichaamswerk

door Piet Jan Hollemans

Een praktische workshop over de invloed van

meridianen met Rebalancing  lichaamswerk

 

Iokai Shiatsu is gebaseerd op de eeuwenoude oosterse geneeskunde. Deze gaat er vanuit dat lichaam en geest één geheel vormen en in constante interactie staan met elkaar en de wereld waarin wij leven. Door te kijken naar ziekte, leven en de mens in relatie tot zijn omgeving, ontstaat er een dieper inzicht in de werkelijke oorzaak van klachten. Een visie die ook gehoor vindt binnen Rebalancing.

 

Een belangrijk ‘kanaal’ binnen Shiatsu is het gebruiken van de meridianen (energiebanen) die door ons hele lichaam lopen en verbonden zijn aan diverse organen. Een verstoring in het stromen van de energie door de meridianen kan consequenties hebben voor het lichamelijk, psychisch, emotioneel en mentaal functioneren. Vanuit dit perspectief ervaar ik het als ondersteunend om binnen een Rebalancing sessie het openen van de meridianen toe te kunnen passen.

 

Deze workshop staat in het kader van kennismaken met Shiatsu en met name met de werking van de meridianen bij Rebalancing. Een praktische actieve dag.

 

 

Programma:

 

10:00

DO-IN

Een soort yoga met strekkingen die de doorstroom van meridianen bevorderen.

10:30

Shiatsu snuffel

Kort wat uitleg over typische Shiatsu begrippen, zoals Yin en Yang, Hemel en Aarde, Spirit, ki en essence.

Shu, Soku, Do en So.

11:00

Shiatsu meets Rebalancing

Uitwisseling van gedachten over de betekenis van deze termen in relatie tot Rebalancing.

11:30

Inleiding richting Meridianen

Korte uitleg over de 5 elementen (Vuur, aarde, metaal, water en hout) en de organen die hiermee verbonden zijn. En natuurlijk het verloop van de meridianen.

12:00

Opwarmen / ervaren

Werken op de grond versus werken op tafel.

Voelen van druk, drukpunten. Oefenen druk, traagheid, eigen gegrondheid.

12:30

Pauze

 

middag

Buiklig kata

Uitleg, hoe loopt deze, welke meridianen kan je voelen.

middag

Oefenen

In tweetallen.

 

 

 

Vertel me iets en het waait door me heen.

Laat me iets zien en ik weet het morgen nog.

Laat me iets voelen en ik weet het mijn hele leven.

 

-Lao Tse-

 

Datum: 4 juli 2021
Tijd: 10.00-17.00u
Locatie: Centrum De Gouden Piramide, Grote Wade 21c, Nieuwegein
Begeleider/Organisator: Piet Jan Hollemans/ Maria Geele
Max. deelnemers: 12
Kosten: 25,-/35,- voor niet-leden als er nog plek is
Aanmelden/Meer info
: secretariaat@rebalancing-nederland.nl