Cursusweek Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing in de Vogezen

zondag 21 juli 2019


In deze cursus leer je een totale ontspanningsmassage te geven met technieken uit Rebalancing. Het is een langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken. Ook de kunst van het ontvangen komt aan bod. Aansluitend bij de vakantiesfeer staan ontspannen en genieten voor ontvanger én gever deze week centraal.

Je kunt alleen komen of samen met je partner, een vriend(in), familielid of collega. Ervaring met massage is niet nodig. Heb je wel ervaring, dan kan de cursus verdieping geven als je open staat voor een nieuwe ervaring.
De sfeer in de cursus wordt vaak benoemd als humorvol, gemoedelijk, veilig en uitnodigend. Cursisten vertellen bijvoorbeeld:
• dat ze geleerd hebben een diep ontspannende massage te geven van het hele lichaam
• dat ze positieve veranderingen ervaren in hun dagelijks leven en/of werk door het volgen van de cursus.

Wat gaan we doen?

Ter voorbereiding op het elkaar masseren beginnen we steeds met een meditatieve ontspanningsoefening, beknopte anatomie en een demonstratie. Je leert zachte vormen van massage, de gewrichten te ontspannen en spieren en weefsels (fascia) diep te masseren. Een vaste structuur van eenvoudige én effectieve handelingen helpt je, zeker in het begin, bij het aanleren van de massage. We leren je om te masseren vanuit ontspanning, contact en plezier; onder meer door te masseren vanuit (het doseren van) je gewicht en niet met spierkracht. Je bent hierdoor ook als gever na de massage verkwikt en energiek. We werken op massagetafels en met natuurlijke olie. 

Je ontvangt intensieve persoonlijke begeleiding.

In het najaar wordt een terugkomdag georganiseerd in Nederland. Deze kun je desgewenst volgen. Het certificaat dat je dan ontvangt geeft toegang tot vervolgcursussen die in Groningen en elders in Nederland en België worden aangeboden door gediplomeerde Rebalancers.

Waarom massage vanuit Rebalancing?

Massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken verminderen. Massage zorgt voor een moment van rust en aandacht. Je voelt je na een massage vrijer, lichter en weer nieuw.

Iedereen kan intuïtief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens deze cursusweek.

De kwaliteit van een massage vanuit Rebalancing zit niet alleen in de technische handgrepen. Het gaat ook om de kwaliteit van aanraken, om het invoelend vermogen van de masseur en de mogelijkheid om bewust en zonder oordeel aanwezig te blijven bij de aanraking. En: waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

Voor wie?

Als je van aanraken en aangeraakt worden houdt of dit meer wilt ontwikkelen, dan is deze cursus iets voor jou!

De cursus is zowel bedoeld voor beginners als voor mensen die al enige massage-ervaring hebben. Ook is hij geschikt voor mensen die ontspanningsmassage bij het uitoefenen van hun beroep kunnen toepassen, zoals therapeuten, coaches, healers, sportmasseurs en schoonheidsspecialisten.

Datum: 21-26 juli 2019
Tijd: zo 14-17 uur; ma-vr 9:30-12:30 uur
Locatie: Ecolonie Hennezel Vogezen
Begeleider/Organisator: Ed Bodewes
Max. deelnemers: 10
Kosten: 235 euro excl. verblijf
Aanmelden/Meer info
klik hier

Cursusweek Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing in de Vogezen