Oorsprong

De oorsprong van Rebalancing ligt in de jaren ’70 toen een diverse groep van ervaren lichaamswerkers elkaar ontmoetten in het meditatiecentrum van de spirituele leraar Osho. Het waren experts in onder andere Rolfing, Alexander-techniek, Feldenkrais, Träger, Cranio-Sacraal-therapie en Bio-energetica.

Osho
Aangespoord door Osho creëerden zij een nieuwe vorm van lichaamswerk, die het beste van hun verschillende technieken uit het Westen en Oosten combineerde. Bovendien introduceerde Osho een nieuwe visie op lichaamswerk, namelijk dat het lichaam een ingang vormt tot diepere lagen van de psyche en het energetische. Net als in Osho’s actieve meditaties wordt het lichaam in Rebalancing gezien als een poort naar onze ware vrije natuur.

Speelsheid
Door Rebalancing kan via inzicht en bewustwording een veranderingsproces op gang komen dat alle aspecten van het leven aanraakt: jouw leven, jouw energie, jouw contact met anderen in privé of werk, jouw zingeving.

Zo ontstond Rebalancing, een spirituele, speelse lichaamsgerichte benadering, gericht op zelfinzicht, bewustzijn en belichaming van de natuurlijke kwaliteiten.

 

 

 Osho_.png